kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Suomi korahti ja heräsi


Itsenäisyyspäivän koodi oli toinen kuin aikaisempina vuosina. Uusi sävel tai kokonainen sävellys virtasi kuvaruudun kautta. Suomihan on vielä voimissaan, se elää ja säkenöi!

Kun oli lähes luovuttu toivosta, että maa säilyttäisi itsenäisyytensä EU:ssa, säilyttäisi kielensä murteista puhumattakaan, niin sattuman ansiosta saatiin kokea todistus että olimme luopumassa liian aikaisin. Meillähän on mahdollisuus kokea suomalaisuuden parhaita puolia kun vaan riittävän korkealla taholla tajutaan, mitä kansa tarvitsee. Kyllä Jenni Haukio on lunastanut nyt paikkansa!

 Minä uskon ja toivon, että entisenlaisista itsenäisyyspäivän hovitansseista ollaan pääsemässä eroon. Sehän on jäänne jostakin keisarillisen Venäjän ajoilta. Eikö se aika ole jo eletty loppuun.

Siis tulevina vuosina Tampereen tapaisia juhlia eri puolilla Suomea eri suuruisissa saleissa  ja erilaisin kokoonpanoin juhlijoiden osalta. Kaikki tietysti ansioituneita, sehän on selvä. Tänä vuonna olikin esimerkillisellä tavalla luettu ansioksi jopa ympäristön viihtyisyydestä huolehtiminen niiden puolesta, joilla homma ei ole vielä hanskassa. Josko ne edes nyt havahtuisivat, mikä on homman nimi. Roskaajat, hyh. hyh!


Jennillä oli  juhlien kaunein asukin. Tyylikkyys, tahdikkuus ja kauneus olivat kaikki läsnä. Eläköön Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti