kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Suomussa

Osallistuin eilen parinkymmenen muun kanssa Pankakosken Valppaan ja Matovaaran Mahdin järjestämälle ja kaupungin nuorisotoimen tukemalle syysretkelle Suomunjärvelle. Jakaannuimme ryhmiin kuntomme ja kiinnostuksemme mukaan.  Meistä viisi lähti retkelle Kurkilahdesta etelään sijaitsevalle lintutornille.  Lintutornissa ihailimme joutsenia savonlinnalaisten retkeilijöiden kanssa. Opin, että tornia ympäröivä suoalue on tyypiltään rimpi kun taas letto on vetinen ja vaikeakulkui-nen.

Makkaran paiston lomassa paransimme maailmaa. Pohdimme myös Lieksan rakentamista, asuntokauppaa ja kiinteistösijoittamisen kannattavuutta.

Suomunjärven ranta-alueella on nähtävissä myrskyn kaatamia suuria puita todella paljon. Niinpä nuotiokahvilla virisi keskustelu erityisesti länsimaailman sähkönjakelun toimintavarmuudesta, varsinkin sen pettämisestä. Asiaan liittyen pidimme tärkeänä, että asutuille syrjäseuduille on saatava toimivat ja nopeat internet-yhteydet, myös kännyköiden toimivuus on taattava.

Saunan lauteilla sain vahvistusta sille, että elämänkokemus ja positiivinen asenne ovat avaimia onnelliseen ja pitkään elämään. Se, että on kykenevä rakentavaan vuorovaikutukseen perheessä, naapurustossa, ja kaikissa ihmissuhteissa antaa turvallisuutta ja tukee elämän hallintaa.

Sain retkipäivänä vahvan kokemuksen yhteisöllisyyden voimasta ja avoimuudesta. Oli hienoa kohdata ennestään tuttuja ja uusia mielenkiintoisia lieksalaisia. Lämmin kiitos järjestäjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti