kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

tiistai 29. tammikuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin

Keittiön lieden lähistöllä lokerossa lojuu tuhriintuneita paperilappusia. Yhden niistä olen leikannut  Hesarista 13.1.11. Se on Sami Simolan ruokaohje Kokeile tätä.Tosi hyvää papukeittoa. Simola aloittaa: Otsikko ei liioittele. Vaimo on tehnyt tätä papukeittoa iät ja ajat, mistä lie keksinyt. Osana tekstiä Simola lisää: Keitto on niin hyvä, että se vetää melkein runolliseksi. Siinä tuntuvat inkiväärin ja rakuunan lempeä makeus ja chilin terhakka potku. Ja vielä: Jos luulit, että papukeiton maku saa höpisemään lempeitä, olit väärässä. Sen tekee hinta. Iso neljälle hengelle riittävä kattilallinen papukeittoa maksaa vain reilut neljä euroa. Sitä paitsi ainekset ovat sellaisia, että niitä voi säilyttää kuukausia pilaantumista pelkäämättä.

Simolan ruokaohjeen pääainekset ovat  tomaattimurska ja tomaattikastikkeeseen säilötyt valkoiset pavut. .

Simolan ohje mukaellen PUOLITETTUNA eli kahdelle hengelle:
Kattilan pohjalle pieni loraus öljyä, lämmitä se (ei kuumaksi). Lisää mausteet  curry, paprikajauhe, jauhettu inkivääri, kutakin 1 tl, rakuunaa ½ tl, chiliä. Anna makujen imeytyä lähes kuumaan öljyyn noin viisi minuuttia. Lisää tomaattimurskaa purkillinen ja kuumenna. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon valkoisia soijapapuja yksi purkillinen.  Kiehauta ja lisää lopuksi kermaa 1 dl. 
 
Noudatin Simolan kehotusta ja kokeilin. Yllätyin ja yhdyn Simolan hehkutukseen. Minullehan ohje tuli kuin tilauksesta, koska käyn harvoin kaupassa ja silloin tällöin jääkapissa on vähän valinnan varaa. Silloin komeron periltä löytyvät pavut ja tomaattimurska pelastavat päivän. Jos on kova nälkä niin tätä keittoa ei tarvitse odottaa kauan, se on valmista viidessätoista minuutissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti