kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Olisi mukava oppia ja osata!

Tänään Hesarissa taas, kuten pitkin syksyä, kirjoitetaan isoin otsikoin verkko-opiskelusta ja sen mahdollisuuksista. Matti Apunen, elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja, kirjoitti syksyllä pääkirjoitussivulla otsikolla Maalaisyliopiston loppu. Olematta ns. yliopistoväkeä tuntuu jotenkin arveluttavalta kajota koko asiaan. Apunen kirjoitti että tohtoreilla ja maistereilla on työelämästä saadun palautteen perusteella peukalo keskellä kämmentä.  Apusen artikkelin pääviesti oli kuitenkin, että yliopisto-opiskelussa tärkeäksi osaksi tulee ja on jo tullut maailman laajuinen korkeatasoinen verkon kautta tapahtuva luennointi ja opiskelu yleensä. Opiskelu ei ole enää paikkaan sidottu

Otsikolla Harward kotonani kirjoittaa Terhi Hautamäki tänään 16.12. Hesarin Työelämä-sivulla. Netissä voi opiskella ilmaiseksi tai rahalla melkein mitä tahansa, vakuuttaa kirjoittaja ja jatkaa: Maailmanlaajuinen verkko-opiskelu on mullistunut vuoden sisällä. Hautamäki kysyy, onko kaikille avoimista verkkokursseista hyötyä työnhaussa.

Kolme verkkokursseja käynyttä kertoo artikkelissa kokemuksistaan. Kauppatieteiden opiskelija kuuntelee nettiluentoja juoksulenkillään. Lyömäsoittaja ja mediasäveltäjä oli löytänyt musiikkialan lehdestä mainoksen online-kurssista. Hän halusi oppia kuvan ja musiikin yhdistämistä. Kolme kuukautta kestävä Film Scoring-kurssi maksoi noin tuhat dollaria ja vei kahdeksan tuntia viikossa. Chat-kokouksissa puitiin tehtäviä. Etenemistahti oli heikoimman mukainen, kertoo opiskelija.
Kolmannella haastatellulla, editoijalla, on haave perustaa sisustusyritys. Hän oli löytänyt kalifornialaisen Interior Desingn Instituten miehensä välityksellä. Hän kertoo, että omaa osaamistaan on nykypäivänä helppo tuoda esiin sosiaalisen median kautta. Sisustusalalla toimii monia, joilla ei ole minkäänlaista tutkintoa.

Vakuuttaako Suomessa tuntematon online-diplomi työnantajan tai asiakkaat? Työantajat kertovat kysyttäessä, että tärkeämpää on se, mitä on oppinut kuin se, mitä kursseja on käynyt.

Tietotekniikkaa vähän osaavana tumpelona minulle  tulee ensimmäiseksi mieleen, etten osaisi toimia verkossa ja toinen ongelma on se, että osaan riittävästi vain suomenkieltä ymmärtääkseni, mistä on kysymys.

Lieksan Kansalaisopistossa oli syksyn aikana useita kursseja tietotekniikan opiskelua varten ja mahdollisuus verkko-opiskeluunkin. Syksyllä ilmestyneessä opiston tiedotteessa Korennossa on käytetty paljon palstatilaa esiteltäessä lukion ja Kansalaisopiston verkko-opiskelun mahdollisuuksia ja käytäntöjä.

Mitä vielä odotan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti