kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Enna kirjoittaa LL 2.11.13

Ennan kirjoittama Pieni poika (LL 2.11.2013) lukijan napakymppi-palstalla teki minuun ”vaikutuksen”. Kyyneleen tapainen sumensi silmää ja sydänalassa  jokin liikahti. Pieni on kaunista, sopisi tähänkin. Pienellä tekstimäärällä voi ilmaista parhaimmillaan enemmän kuin paljolla..

Viime viikkoina on ollut kirjamessuja ja ties mitä kirjoittamiseen liittyviä tapahtumia. On ollut kuulemma jokin skandaalin tapainenkin, kun joku älykkö alkoi herjata nykyisiä kirjamassoja ja uusien julkaistujen kirjojen tasoa.

Minäkin olen osallistunut samaan herjaamiseen. Kirjoja julkaistaan sellaisella volyymilla, että tavallinen kirjastonkäyttäjä on pulassa. Uskoako kustantajien kehuja, kirja-arvosteluja vai onko vain käytävä itse käsiksi uutuuksiin. Mauno Saaren kirjoittamassa elämäkerrassa Paavo Haavikko sanoo itsestään, että hänellä on jonkinlainen moraalinen krapula siitä, että hän kirjoittaa ja julkaisee. Haavikon mielestä on ajanhukkaa lukea häntä kun on niin paljon aikaisemmin julkaistuja kirjoja jotka kannattaisi lukea! Sen sanoja oli Paavo Haavikko!   Mutta lukeminen kannattaa aina, kuten Jörn Donner kirjamainoksessa julistaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti