kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ajankohtainen hirvestys puhuttaa

Lauantain Lieksan Lehdessä kerrotaan, että hirvenkaatolupia on myönnetty myös Lieksan itäpuolisille alueille sen jälkeen kun metsästysseurat ovat valittaneet maaseutuelinkeinojen valituslautakuntaan Suomen riistakeskus Pohjois-Karjalan päätöksestä.  Lieksan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Rädyn mukaan hirvikanta ei kestä nyt tehtyjä päätöksiä. LL:n  tekstaripalstalla anonyymi kirjoittaja päättelee, että susien tulo tiheään asuttuun pitäjän länsiosaan  johtuu tietenkin itäosien salojen hirvettömyydestä. Hirvikannan tuhoamisella on viety susien ravinto, kirjoittaja jatkaa.

Näinkö se on nähtävä?  Tuntuu oudolta, jos paikallisen riistanhoitoyhdistyksen asiantuntemukseen ei luoteta päätöksenteossa.

Meillä on meneillään metsänharvennusoperaatio ihmistyövoimin. Arto ei malttanut olla menemättä metsään tänäänkään, vaikka on sunnuntai ja isäinpäivä. Sää on leuto, plussan puolella ja puolilta päivin jo hämärää, vaikka jouluun on vielä kuusi viikkoa. Lunta on kuitenkin parikymmentä senttiä. Kohta maa peittyy kokonaan kinoksiin.
Närhet syövät lintulaudan hetkessä tyhjäksi. Tintit kurkkivan ikkunoista ja alkavat nokkia ikkunalasien kittauksia. Viimeistään se herättää huomion. Närhien pääsy laudalle on estettävä, mutta miten.  Viimeksi Arto laittoi katiskaverkosta esteen. Saa nähdä miten se toimii.

LL:n Perhe-palstan mukaan MLL esittelee ensi keskiviikkona mummi- ja vaaritoiminnan sukupolvia yhdistävää vapaaehtoistoimintaa. Pitää mennä kuulolle, jollei se satu samaan aikaan kuin kirjaston runotapahtuma, jossa minulla on pieni rooli heti 17 jälkeen.

Kansalaisopiston runopiiri esittää lieksalaisten kirjoittamia runoja viiden kurssilaisen voimin. Inka on suunnitellut ja ohjaa.

                      Joskus mietin aiempia erheitä.
                      Taustalla vietin ja rikottuja perheitä.
                      
                      Päivinä aurinkoisina ymmärrän
                      että mennyt on opetusta, jota kumarran.

                      Tärkeintä on kajo armas tulevan,
                      nähdä siellä valo eteenpäin kulkeva.

                                                                  T.K.

Isänpäivän onnittelupuhelussa saimme tietää, että jouluvieraita alkaa saapua tänne jo joulua edeltävällä viikolla.  Siispä ei muuta kuin porukalla kauppaan ja joulua laittamaan, yhdessä! Toivotaan paljon lunta, kengän alla narisevaa pakkaskeliä ja tähtitaivasta, jopa revontulia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti