kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

lauantai 3. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän aamutunnelmia

Hei, juuri nyt täällä sataa sakeasti räntää. Hetkittäin sade muuttuu vedeksi. Talitiaiset surffaavat lintulaudan ympärillä. Niitä näyttää olevan ilmassa ainakin kymmenen kerrallaan. Ne sieppaavat siemenen ja lentävät läheisen tiheäksi muotoilemani kuusen alle. Kuusen suojan ne palkitsevat jättämällä sinne jätöksensä. Kuusi rehottaa ja tulee vuosi vuodelta yhä tuuheammaksi.

Torkuin aamulla tv-tuolissani. Teemalta tuli radio-ohjelmaa. Luettiin Välskärin kertomuksia. Topelius kuvasi varhaista aamuhetkeä jossain maaseudulla. Havahduin  kuvauksen runollisuuteen, sen minulle uusia ilmauksia sisältävään tekstiin. Mieleeni tuli  Aleksis Kivi. En kuitenkaan kuuntele Topeliuksen kerrontaa samoin tuntein kuin Kiven kerrontaa. Välskärin kertomukset eivät koukuta minua, jostain syystä, ehkäpä liian vähästä kuuntelusta johtuen. Muistan lapsena kadehtineeni lähinaapurin lapsia, kun he kertoivat innostuneena Välskärin kertomuksista.  Kirjoista oli pulaa.

Hetken päästä ison hämärän huoneen täyttivät pyhäaamun sävelet. Ne toivat mukanaan ajattomuuden ja huolettomuuden tunteen. Taisin  nukahtaa.  Aamukahvilla en oikein pystynyt  kuuntelemaan Arton  puheita aamu-uutisista.  Lieksan Lehti oli tänä aamuna kiinnostavampi kuin tavallisesti. Olihan vasta käyty vaalit ja lehdessä oli kommentoitu niitä, näitä. Vihreät esiintyivät edukseen!

Sade on nyt tauonnut Isot vesipisarat roikkuvat lähipuun oksilla.. Närhi on oppinut kiinnittymään lintulaudan alustaan ja syö halukkaasti.

Miten teillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti