kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

perjantai 30. marraskuuta 2012

Tervetuloa kylmä itätuuli!

Idästä tuulee kylmästi. Se on tuonut Etelä-Suomeen lunta ja myrskyä. Me olemme saaneet nauttia kirkkaista jopa kireältä tuntuvista pakkassäistä. Aurinko pollottaa päivällä ja täyskuu yöllä. Mahtavaa!

Nyt viimeistään on varmistuttava, että kaikki ikkunat on tilkitty, pakkasvahdit kytketty, vesiastiat tyhjennetty, jäätymiselle arat laitteet tuotu sisään, talon alus luukutettu. Nyt olisi jo vaurioita tapahtunut jos ei tähän mennessä olisi jo huolehdittu. Vähitellen vahingoista viisastuu.

Hiiret tunkevat sisään lämpimään ruokaa etsimään. Se ei ole mukavaa ja se estetään. Tinttien kanssa ei tule ongelmia jos vaan laudalla riittää syötävää.  Kaikkiin ikkunalasien kiinnityskittauksiin ei ole taidettu muistaa laittaa valkopippuria tinttien karkotteeksi, koska tintit niitä välillä murentavat.  Lumikkoa ei ole näkynyt.  Lumen aikaan se loikkaa korkealle ja saa kuin saakin lumen alta hiiren kiinni.  Pieni varpuspöllö istuu joskus nyrkin näköisenä myttynä lähellä lintulautaa pienen haavan oksalla ja kyttää, kun hiiri tulee syömään laudalta pudonneita siemeniä. Päätellen siipien jäljistä lumella pöllö voi siepata hiiren jopa lumesta.  Närhet ovat rohkeita. Joskus käy niin, että närhi ryöstää lumikolta saaliin.

Ilmastonmuutos puhuttaa radiossa ja televisiossa. Joku sanoi, että asia on verrattavissa alkoholismiin, tupakointiin, liikalihavuuteen yms. Pitäisi tehdä jotakin, mutta ei pysty.

Tänään minulla on iltamenoa; ystävättäreni polttarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti