kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

perjantai 19. lokakuuta 2012

Tienvarsilta puuta tarvitseville


Polttopuita olisi helppo kerätä tienvarsien raivausaloilta ihan maanteiden vierestä. Hattuvaarantien varret ovat nyt siistin näköiset kun ristiin rastiin raivatessa kaatuneet nuoret puut karsittiin, pinottiin tien varteen ja ajettiin pois. Kontiovaarantien varrella Kylkivaarasta kylälle päin on jopa käsivarren paksuisia pitkiä koivurankoja aivan tien varressa. Olemme kylän asukkaina kaadelleen konkeloon jääneitä alas ja päivitelleet kuinka hyvää tavaraa jää metsän pohjaan. Se ei sinänsä ole haitaksi itse metsälle, koska maatuessaan ne tulevat muun kasvuston ravinteiksi ja ötököiden asuinsijoiksi.

Vaikka pääosa otettaisiin korjuuseen polttopuuksi niin vielä jäisi oksia ja muuta puuroinaa metsän pohjaan. Metsässä pystyisi silloin ihminenkin liikkumaan. Nyt ei pysty. Hirvet kyllä kykenevät loikkimaan siellä ja tietysti muut pienemmät metsänelävät.

Ohi ajaessa tulee toistuvasti mieleen: Kyllä olisi puuta tarvitseville. Kassara vaan käteen ja hihat heilumaan. Sitä voisi tehdä nuoremman porukan kanssa, vaikkapa talkoilla. Eikä tarvitsisi olla sen enempää työvoimaa kuin muutama jotakuinkin terve mies tai nainen, hauskinta olisi tehdä yhdessä, kun yksi karsii ja toinen pinoaa tien varteen. Termoskannu ja voileipiä repussa. Kyllä olisi otsa ja selkä hiessä mukava palata kotiin ja ajatella: Talven puita tässä hankitaan ja sähköäkin säästyy. Pitäneekö kysyä maanomistajalta lupa? Nämähän ovat oman kotikaupungin maalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti