kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

torstai 4. lokakuuta 2012

Vankkurilla Siltakadulla

Ajelimme eilen omenilla ja puolukoilla lastatulla vankkurilla Vornankadulta Lieksan Lehden portaille vaalitilaisuuteen. Paikalla oli pientä säpinää. Olihan siellä paikallisradiokin. Saimme positiivista huomiota jopa ääneen lausuttua ihailua vankkuri-ideasta.  Innovatiivisuutta ja luovuutta pidettiin valtuutetuille  tärkeänä voimavarana, Kilpailevien puolueiden edustajat olivat kovimpia kehumaan!!

Omenakorin äärellä oli mukava tavata lieksalaisia.  Keskustelujen aiheet pompahtelivat Pankakosken kirjastosta Pielisen kalakantoihin, vakioteemat tietysti mukana. Jos minua olisi haastateltu radioon olisin  paluumuuttajana kertonut yhtenä huolenani olevan syrjäseutujen internet-yhteyksien heikkouden.  Kunnassa on  selvitettävä onko mahdollista käyttää satelliittiyhteyttä ja mihin hintaan. Se olisi helpompi toteuttaa kuin kaapelointi. Toimiva hyvä tietoliikenneyhteys on edellytys paluumuuttajille,  jotka tekisivät etätyötä. Oletan ettei heillä ole halukkuutta muuttaa suuresta kaupungista pieneen vaan kerta kaikkiaan maaseudulle metsän lähelle, hiljaisuuteen.

Vaalitilaisuudessa oli mukavaa kokea useiden jo valtuustossa olevien ystävällinen ja kannustava suhtautuminen vihreisiin. Lieksan neljästä vihreästä ehdokkaasta vain Inkalla ja minulla oli mahdollisuus osallistua. Inkaa haastateltiin radioon, Hienosti meni. Tuntui että saimme paljon tilaa.  Me olemme hyvä aisapari, Inka ja minä. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti