kevätaurinko lämmittää

kevätaurinko lämmittää

lauantai 13. lokakuuta 2012

Tulossa vaalitilaisuus


Ensi tiistaina 16.10. pidämme Lieksan Vihreiden vaalitilaisuuden Sinisessä Kahvilassa alkaen klo 18.

Keskustelun yhtenä teemana on vesi. Pohjaksi kuljetan osallistujia veden mukana alkaen merestä pilvien kautta maahan imeytymään, valumaan ojien, purojen ja jokien kautta takaisin mereen. Mitä vedelle sillä matkalla voi tapahtua? Pohjavesi, vedenottamot, kaivot ja edelleen käytetty vesi viemärin ja puhdistamon kautta takaisin  mereen tai järveen. Miten voidaan kontrolloida, että käytetty talousvesi, teollisuuden käyttämä vesi, valumavedet ym. palaavat mereen tai järveen riittävästi puhdistettuina?

Odotan keskustelevaa pohdintaa siitä, miten on ja pitääkö olla paremmin. Pohjavesialueiden puhtaus on taajamalle tärkeä. Pielinen on Lieksalle tärkeä. Miten pitää skarpata, jotta Pielinen säilyy puhtaana, jotta kalat viihtyvät siellä, lisääntyvät ja saamme saaliiksi terveitä kaloja. Odotan, että kalamiehiä tulee mukaan keskustelemaan Pielisen kalakanta on riippuvainen veden laadusta. Kalamiehillä on käytännön tuntuma asiaan.  Minä kerron entisenä ympäristön- ja vesiensuojeluvirkamiehenä kokemuksen pohjalta vesilain tulkinnasta.

Innostutaan yhdessä huolehtimaan, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan. Viranomaisvalvonta on liian hidasta ja henkilöstöresursseja niukasti.  Tule jakamaan kokemuksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti